Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Baby yoga


Ποια ηλικία είναι η πιο κατάλληλη για να αρχίσει ένα παιδί να αθλείται; Μάλλον πριν ακόμη ξεκινήσει το... μπουσούλημα, αναφέρουν οι ειδικοί
 
Οι καινούριες μανούλες που είναι λάτρεις του fitness δεν είναι ανάγκη να κλειστούν στο σπίτι επειδή μόλις γέννησαν και δεν θέλουν να αποχωριστούν το μικρό τους προκειμένου να πάνε στο γυμναστήριο. Μπορούν απλά να το πάρουν μαζί τους και να γυμναστούν παρέα!

Η Mommy & Baby Yoga είναι η ιδανική ευκαιρία μωρό και μητέρα να κάνουν μαζί μια πρωτότυπη δραστηριότητα, διασκεδαστική αλλά και με σημαντικά οφέλη. Αφορά μωρά από 6 μηνών περίπου μέχρι και το σημείο που αρχίζουν να μπουσουλάνε.

Η μητέρα γυμνάζεται, χαλαρώνει, μειώνει τα επίπεδα του στρες, ισορροπεί συναισθηματικά και δένεται με το μωρό της, ενώ το μωρό διασκεδάζει με τη μαμά του, αφού το αντιλαμβάνεται σαν παιχνίδι.
Σε άλλες στάσεις τα μωρά είναι ξαπλωμένα όσο η μαμά κάνει τις ασκήσεις και σε άλλες ασκήσεις συμμετέχουν, ως «βοηθοί» της γιόγκα. Δηλαδή η μαμά τα κρατά ή τα σηκώνει, χρησιμοποιώντας το βάρος τους ως μέσο εκγύμνασης.

Στο τέλος του μαθήματος, οι μητέρες κάνουν με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μασάζ στα μωρά τους. Το βρεφικό μασάζ έχει ευεργετικές ιδιότητες και τα χαλαρώνει, ενώ το χάδι βοηθάει στην καλύτερη ανάπτυξή τους.

Οι στάσεις και οι κινήσεις του μαθήματος, είναι σχεδιασμένες για να αντιμετωπίζουν οι νέες μητέρες τους πόνους και τις ενοχλήσεις στο λαιμό, τους ώμους, την πλάτη, τη μέση, τα μπράτσα και να τονώνουν τις αδύναμες μετά την γέννα περιοχές. 

Στο μάθημα, οι νέες μητέρες γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά και τα μωρά τους συνηθίζουν την συνύπαρξη με άλλα μωράκια. Αφού οι μαμάδες μάθουν τις βασικές κινήσεις, τις αναπνοές της γιόγκα, καθώς και τα βασικά του μασάζ μπορούν να τα εφαρμόσουν και στο σπίτι.

Η Baby yoga γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και κάνει την εμφάνισή της στα γυμναστήρια και φυσικά τα κέντρα γιόγκα. Όσες την έχουν δοκιμάσει δηλώνουν ενθουσιασμένες. Περνάνε όμορφα μαζί με το μικρό τους, «ξεμουδιάζουν», ξεφεύγουν από το σπίτι, αλλά και τα μωράκια περνάνε ευχάριστα και χαίρονται μαζί με τη μαμά.
Πηγη : http://www.clickatlife.gr