Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

TI EINAI YOGA ;

Η Yoga είναι κατάλληλη για όλους. Υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου δασκάλου, μπορούν όλοι να κάνουν γιόγκα ανεξάρτητα από την ηλικία ή τη φυσική τους κατάσταση.

Κάνοντας γιόγκα αποκτάτε υγιές πνεύμα, χαρίζει ανάλαφρη, θετική και χαρούμενη ψυχική διάθεση. Ακόμα έχετε ένα υγιές και δυνατό σώμα. Η γιόγκα έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει ακόμα και χρόνιες ασθένειες, ή ακόμα καλύτερα, σας βοηθά να μην αρρωστήσετε αφού είναι μέθοδος πρόληψης και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Έτσι λοιπόν αυξάνοντας την ενέργεια, την ζωτικότητα και την ευεξία σας μπορείτε να ανταπεξέλθετε καλύτερα στις καθημερινές σας υποχρεώσεις και να είστε πολύ πιο δημιουργικοί. 

Η γιόγκα είναι μία αρχαία πρακτική τέχνη περίπου 3000 χρόνων, η οποία διατήρησε τις ρίζες της στην Ινδία και διαδόθηκε στη δύση από τον μεγαλύτερο σύγχρονο γιόγκι τον Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, που γεννήθηκε στην Ινδία, στα τέλη του 19ου αιώνα και ξεκινώντας από την Αμερική, μετέδωσε τη γιόγκα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η γιόγκα συνδέεται στενά με τη θρησκευτική πίστη και τις πρακτικές των ινδικών θρησκειών. Η επιρροή της γιόγκα είναι επίσης ορατή στο Βουδισμό, ο οποίος διακρίνεται για την αυστηρότητα, τις πνευματικές ασκήσεις, και τα στάδια έκστασης του.

Η γιόγκα μας βοηθάει να έχουμε ενέργεια, ένα υγιές σώμα και πνεύμα, μας χαρίζει ηρεμία και αυξημένη συνείδηση, είναι μία κύρια μέθοδος διαλογισμού, η οποία μέσω τακτικής  εξάσκησης σοφών τεχνικών που καλλιεργούν το σώμα και το νου μας, μας οδηγεί στην ένωση της ψυχής με το Θεό.

Με τον όρο ψυχή εννοείται η άυλη ανθρώπινη ουσία, η οποία είναι αθάνατη και αποτελεί την έδρα της προσωπικότητας του ανθρώπου.
Με τον όρο Θεός εννοείται η υπέρτατη οντότητα που φέρεται ως ο δημιουργός του κόσμου και η ανώτερη δύναμη που μας βοηθά να πορευθούμε στη ζωή.

Γιόγκα είναι μια ινδική πνευματική πορεία που στοχεύει στην επίτευξη της ένωσης με την ανώτατη συνείδηση. Κάποια είδη γιόγκα υπερβαίνουν αυτό το σκοπό και στοχεύουν στον πνευματικό μετασχηματισμό ολόκληρης της ανθρώπινης φύσης και της λήψης της αθανασίας ακόμη και για το φυσικό σώμα.

Υπάρχουν διάφορα είδη γιόγκα, οι σημαντικότεροι κλάδοι της yoga περιλαμβάνουν τη Hatha Yoga, τη Karma Yoga, τη Jnana Yoga, τη Bhakti Yoga και τη Raja Yoga, η οποία καθιερώνεται από τη Yoga Sustras του Patanjali και γνωστή απλά ως γιόγκα στα πλαίσια της ινδικής φιλοσοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου